27 augusti 2016
14:00

Tyresö FF Blå

Referat: Stureby SK Blå - Tyresö FF Blå

Sällan har väl så många utstrålat så mycket glädje efter en förlust, och det var verkligen motiverat. Tyresö är ett av de absolut bästa lagen i Stockholm och i de senaste mötena har det varit tight men Tyresö har vunnit fullt rättvist.

Med start förra helgen började vi jobba med nästa steg i vårt presspel med stenhårt fokus på återerövring och att hålla laget tajt och högt upp i banan. Tjejerna satte spelet bra redan förra veckan mot Boo FF och sedan dess har vi också arbetat vidare med tempot i spelet. Idag tog tjejerna verkligen nästa steg och visade att de är redo för ytterligare en nivåhöjning. Från första sekund trycktes motståndarna långt ner i planen och alla spelare använde sin fina teknik till att i hög fart slå sina motståndare om och om igen. Första halvlek var en enda lång kavalkad av målchanser som skapades efter såväl fina upprullningar som individuella prestationer. En normal utdelning hade varit fyra-fem mål men istället stod det 0-1 i halvtid efter att Tyresö snyggt och effektivt utnyttjat sin enda målchans.

I andra halvlek inledde vi på precis samma sätt och fick till slut utdelning när Sonja visade precis vad som krävs för att göra mål. Boll, målvakt och Sonja själv låg i nätet efter en retur och 1-1 var ett faktum. Trots fortsatt riktigt fint spel och många chanser upprepade sig mönstret från första halvlek där Tyresö gör 2-1 första gången de är i vårt straffområde. Sista fem tröttnar vi sedan något när skador och veckans sjukdomar lite tar ut sin rätt och spelet jämnas ut. All kredd till Tyresö som är effektiva och har ett grymt spel i grunden.

Glada ledare och spelare konstaterade tillsammans att första halvlek verkligen sammanfattar precis hur vi vill spela fotboll. Under hösten kommer vi att fortsätta nöta detta spel och även krydda med fokus på lite snabbare och enklare avslut. Vi ser fram emot detta med stor tillförsikt och ser inga begränsningar för de fantastiska tjejernas utveckling!